Homasita Kft.
Az Ön kosara jelenleg üres.
Regisztráció
This is an example of a HTML caption with a link.

HOMASITA Kft. - Általános Vásárlási Feltételek

(TÁJÉKOZTATÓ AZ INTERENETES KISKERESKEDELMI VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEKRŐL)

 
Tartalom:
 
 
 
Az alábbi részletezett Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban Általános Feltételek) egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkoznak. Egyrészről a HOMASITA.HU honlap használóira, (továbbiakban "Vevő" vagy "Ön"), másrészről a Homasita Kft kereskedelmi cégre, mely a H-2045 Törökbálint Kinizsi Pál u. 19. szám alatti székhelyen található meg (NAIH adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-57024/2012) ( a továbbiakban "Homasita Kft." vagy "HOMASITA.HU"). Kizárólag az itt említett Általános Feltételek érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. A Homasita Kft-nek jogában áll esetenként az alábbi általános feltételeket módosítani, így minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a HOMASITA.HU honlap (továbbiakban honlap) általános feltételeit. Ezek a módosítások az Interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén Ön az itt elolvasott feltételeket elfogadja. A honlap használatakor Ön beleegyezik, hogy elfogadja és betartja az itt felsorolt általános feltételeket éppúgy, mint a felhasználói szabályzatot.
 
Jelen általános Szerződési Feltételek alkalmazásában „fogyasztó” a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.
 
 
 
Két megrendelési forma áll az Ön rendelkezésére:
 • interneten keresztül a WWW.HOMASITA.HU honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján, vagy
 • e-mailen keresztül.
 
 A webshopunkból elsőként egy automatikus visszaigazolás érkezik, hogy fogadtuk az ön szándékát termék megvásárlására vonatkozóan, ami nem jelenti azt, hogy elfogadjuk a megrendelését – csak a megérkezését igazolja. Így a tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony árnál vagy készlethiánynál nem vagyunk kötelesek a termék leszállítására.
 
A szerződés akkor érvényes, amikor visszaigazolást követően egy újabb e-mailben vagy telefonon értesítjük a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről a  termék postára adásáról, az átvétel lehetőségéről, vagy amikor ön a futárnak kifizeti a vételárat. Ettől kezdve kötelesek vagyunk az e-mailben megjelölt áron biztosítani az árut, azt utólag akkor sem módosíthatjuk, ha rosszul volt feltüntetve az ár. 
 
Amennyiben a visszaigazolás – mely tartalmazza a megrendelés feltételeit – nem érkezik meg, a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. A szerződés nyelve magyar. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma .
 
Bizonyos esetekben, ahhoz, hogy rendelését megfelelően teljesíteni tudjuk, szükség lehet kiegészítő adatok bekérésére. Ez esetben a visszaigazolás a bekért kiegészítő adatok megadását követően történik.
 
 
 
A HOMASITA.HU mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a partnerek, illetve a beszállítók által adott technikai fájlok és termékleírások illetve a termékről készült fényképek publikálása.
 
 
 
A honlapon megadott eladási árak Magyar Forintban vannak megadva és tartalmazzák az általános forgalmi adót, viszont szállítási költség nélkül értendőek. Az esetleges szállítási költségek a Vevőt terhelik és a rendelés végén a számlázáskor a kiválasztott termékek kiegészítendő többlet költségeként szerepelnek.
 
A HOMASITA.HU-nak jogában áll bármelyik pillanatban módosítani az árait, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a Honlapon szerepel.
 
 
 
 
Megrendelését a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesítjük. Ha az Ön által megrendelt áru a raktárkészletünkben nem áll rendelkezésre, akkor e-mailben a lehető legrövidebb időn belül értesítjük és megadjuk, hogy milyen határidővel tudjuk a kiszállítást teljesíteni.
 
Ha több árut rendel, és közülük vannak olyan termékek, melyek ideglegesen nem állnak rendelkezésre raktárkészletünkön, akkor minden esetben e-mailben vagy telefonon értesítjük erről és egyeztetünk a termékek kiszállításával kapcsolatban.
 
 
 
 
A Honlapon vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk. Ha termékét egy másik országba szeretné kiszállíttatni, akkor megrendelés előtt mindenképpen kérje ügyfélszolgálatunk segítségét!
Termékét arra a címre szállítjuk ki, melyet rendeléskor "Szállítási cím"-ként megadott.
Amennyiben számlázási információkat kitöltötte, úgy a számlán ezen adatok fognak szerepelni. Amennyiben nem adott meg számlázási információkat, úgy a számla a szállítási adatoknál megadott módon lesz kitöltve.
 
 
Szállítási mód és teljesítés:
 
Házhozszállítás ExpressOne futárszolgálattal:
 • Nettó 20.000 Ft / Bruttó 25.400 Ft-ot el nem érő rendelésnél: bruttó 1200 Ft
 • Nettó 20.000 Ft / Bruttó 25.400 Ft-ot meghaladó esetén: ingyenes

Méret és mennyiségi korlátozások házhozszállítás esetén:

 • Maximum 2 részes csomagküldeményig, melyeknél az alábbi méret korlátok érvényesek:
  • max. súly: 20kg
  • max. magasság: 60 cm
  • max. szélesség: 60 cm
  • max. hosszúság: 160 cm
  • A csomag körmérete nem haladhatja meg a 4 métert.
  • (Körméret: 2x magasság + 2x szélesség + 1x hosszúság = max. 4 méter)
 • A fenti paramétereket terjedelemben vagy mennyiségben meghaladó 3 vagy többrészes csomagküldemény esetén szállítási költséget számolunk fel!
 • Kivételek: Nagymennyiség, raklapos és egyedi kiszállítás. Ezek esetén kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja az aktuális díjszabásokról.
 
 
Pick Pack Pont csomagátvétel esetén:
 • Nettó 20.000 Ft / Bruttó 25.400 Ft-ot el nem érő rendelésnél: bruttó 990 Ft
 • Nettó 20.000 Ft / Bruttó 25.400 Ft-ot meghaladó esetén: ingyenes

Méret és mennyiségi korlátozások Pick Pack Pont esetén:

 • Maximum 1 részes csomagküldeményig:
 1. kategória: 0 - 3 kg-ig, illetve 20 cm x 30 cm x 10 cm méretig;
 2. kategória: 3 - 10 kg-ig, illetve 30 cm x 30 cm x 20 cm méretig;
 3. kategória: 10 - 15 kg-ig, illetve 50 cm x 50 cm x 50 cm méretig;
 4. kategória: 15 – 20 kg-ig, illetve 60 cm x 60 cm x 60 cm méretig.

 

Személyes átvétel:

Díjmentes. Személyes átvétel lehetséges kiskereskedelmi áruházainkban, illetve kizárólag viszonteladóink részére nagykereskedelmi raktárunkban is.

 

!!!FIGYELEM!!!
A webshop által küldött automatikus rendelési visszaigazolás nem jelzés értékű, minden esetben az átvételre megjelölt áruház küld értesítést amint a megrendelt áru kiszedésre került és átvehető!

 

 
Szállítás időbeli feltételei:
 • ExpressOne futárszolgálattal az ország területén raktárról jellemzően 2-4 munkanapon belül.
 • Pick Pack Pont szolgáltatással jellemzően 4-6 munkanapon belül.
 
 
 
A Vevő a termék átvételétől számított 14 napon  belül indoklás nélkül, díjmentesen elállhat a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján. 
 
A Vevő elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja. 
 
A Vevő elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. 
 
Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja a csomagküldő szolgálattól (futártól) történő átvétel időpontja. Az átvételi időpont a futártól kapott nyugtával bizonyítható. Pick Pack Pont átvétel esetén a kézhezvétel időpontja a … . Személyes átvétel esetén a kézhezvétel időpontja a Homasita Kft. számláján szereplő teljesítési időpont .
 
Elállás esetén a Vevő a terméket saját költségén köteles személyesen visszaszállítani bármely kiskereskedelmi áruházunkba vagy posta / futárszolgálat útján visszaküldeni a 2045 Törökbálint, Dulácska utca 3. szám alatt található áruházunk raktárába.
 
Amennyiben a Vevő a termék árát megfizette, a Homasita Kft. haladéktalanul, de legkésőbb a visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatéríti a visszaküldött termék(ek) vételárát, valamint az esetlegesen felmerült egyéb költségeket. Szállítási díjat a teljes rendeléstől való elállás esetén térít vissza a Homasita Kft. Elállás esetén a Vevőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A termék(ek) vételárát és a szállítási költséget (illetőleg a Vevő által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget) csak akkor áll a Homasita Kft.-nek módjában visszatéríteni, ha a Vevő a terméke(ke)t visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte: a kettő közül a Homasita Kft. a korábbi időpontot veszi figyelembe.
 
A visszatérítés során a Homasita Kft. az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Vevő más fizetési mód alkalmazásához kifejezett belegyezését adta. Más visszatérítési mód alkalmazása esetén a Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.
 
Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére a Szolgáltatónak nincs lehetősége.
 
A Vevő elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen
olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vevő utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vevő személyére szabtak;
romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 
Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.
 
A Homasita Kft. csak akkor köteles a terméket visszavenni, ha a Vevő azt sérülésmentesen szolgáltatja vissza. 
 
Amennyiben a rendeléstől való elállás esetén a termék technikai vizsgálatára kerülne sor, a HOMASITA Kft. megtesz mindent, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen a visszatérítés. Az erre vonatkozó határidő a terméken végzett technikai diagnózis gyorsaságától függ, maximum 3 hét.
 
 
 
 
A megrendelt termékek hibája esetén a Vevő a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései alapján kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Homasita Kft.-vel szemben. A kellékszavatossági igénye érvényesítése során a Vevő kérheti a hibás termék kicserélését, kivéve, ha a kicserélés lehetetlen, vagy az a Homasita Kft. számára aránytalan többletköltséggel járna. Ha a Vevő a kicserélést nem kérte, illetve kérhette, arányos árleszállítást igényelhet. A Vevő elállhat a szerződéstől, ha a kicserélést a Homasita Kft. nem vállalta, nem tudta elvégezni, vagy ha a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. Az érdekmúlás érdemi bizonyítása a Vevő kötelessége. Jelentéktelen hiba (pl. a csomagolás kisebb sérülése) miatt elállásnak nincs helye. A Vevő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban viselnie kell, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Homasita Kft. adott okot. A vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de legkésőbb a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl szavatossági igényét már nem érvényesítheti. A teljesítéstől számított 6 hónapon belül kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén, továbbá a számla, vagy annak másolata felmutatásán/megküldésén túl nincs egyéb feltétele. A teljesítéstől számított 6 hónap leteltét követően azonban már a Vevő köteles bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. 
 
Kellékszavatosság helyett a Vevő a gyártóval vagy forgalmazóval szemben termékszavatossági igényt is érvényesíthet. Termékszavatosság esetén a Vevő kizárólag a hibás termék kicserélését igényelheti. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban foglalt tulajdonságokkal. A termék hibáját ebben az esetben a Vevőnek kell bizonyítania. A termékszavatossági igény a forgalomba hozataltól számított 2 éven belül érvényesíthető. A gyártó/forgalmazó csak akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a terméket nem üzleti tevékenysége körén belül gyártotta, illetve hozta forgalomba; vagy a hiba a tudomány és technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető; vagy a termék hibája jogszabály, illetve kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak/forgalmazónak elegendő egy okot bizonyítania.
 
Kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. 
 
Jótállási kötelezettség a Homasita Kft.-t csak akkor terheli, ha a jótállási kötelezettséget jogszabály írja elő, vagy a termék gyártója az adott termékre külön jótállási kötelezettséget vállalt. Ha a gyártó a termékre a jogszabályban foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a Homasita Kft.-t megillető jogok a fogyasztó és Homasita Kft. közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.
 
 
Ha a Vevő kellékszavatosság alapján a termék kicserélését kérte, vagy elállt a szerződéstől, az eredeti terméket köteles a Homasita Kft.-nek visszaszolgáltatni. A visszaszolgáltatás akkor megfelelő, ha az a megfelelő kiegészítőkkel együtt, valamint – ha van ilyen – a használati kézikönyv kíséretében történik meg. 
 
Bármilyen jellegű legyen a probléma, a visszaküldésnél csatolnia kell a számla másolatát, a visszaküldési szelvényt , és ha rendelkezik (a dobozban mellékelt) garancialevéllel (jótállási jeggyel), akkor azt is.
 
Amennyiben a Vevő fogyasztónak minősül, HOMASITA Kft. a nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet vesz fel, mely tartalmazza a Vevő nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez, a Vevő és a Homasita Kft. közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát, a szerződés Homasita Kft. általi teljesítésének időpontját, a hiba bejelentésének időpontját, a hiba leírását, szavatossági vagy jótállási igénye alapján a Vevő által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát. Ha a Homasita Kft. szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a Vevő által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, ennek indokát a jegyzőkönyvben megadja.
 
A jegyzőkönyv tájékoztatást tartalmaz arról is, hogy fogyasztói jogvita esetén a Vevő a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.
 
Amennyiben a Vevő a szavatossági vagy jótállási igényének bejelentésekor a terméket átadja a Homasita KFt. részére a Homasita Kft. a jegyzőkönyvben a fentieken túl feltünteti a dolog azonosításához szükséges adatokat, a dolog átvételének időpontját, továbbá azt az időpontot, amikor a Vevő a – kijavítás esetén – kijavított dolgot átveheti.
 
A jegyzőkönyv másolatát a Homasita Kft. haladéktalanul igazolható módon a Vevő rendelkezésére bocsátja.
 
Amennyiben a jegyzőkönyv azt nem tartalmazza, a Homasita Kft. a legkésőbb öt munkanapon belül értesíti a Vevőt a szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről.
  
Figyelem, a szavatosság és jótállás nem vonatkozik a terméken külső károkozásból bekövetkezett kár (például baleset, nyomódás, égés, áramingadozás), továbbá a gyártói speciális előírásoknak nem megfelelő használat vagy üzembe helyezés vagy a készülék helytelen, káros körülmények közötti tárolása esetén, kereskedelmi célra való felhasználás esetén, illetve a termékkel nem kompatibilis perifériák, kiegészítő tartozékok illetve fogyasztási cikkek használatából eredendő károk esetén.
 
A HOMASITA.HU által forgalmazott termékek esetében a Homasita Kft. felhívja a figyelmet, hogy a gyártók általában kizárják felelősségüket az alábbi esetekben:
 • a fogyasztási cikkek egyes alkatrészeinek cseréjére (akkumulátor, égő, lámpa, biztosíték, antenna, mikrofon, lejátszó- vagy felvevőfej kopása),
 • a termékek nem megfelelő vagy nem rendeltetésszerű használatára. Kérjük, figyelmesen olvassa el a termékhez csatolt használati tájékoztató utasításait,
 • a kiegészítőkre vonatkozó károkra (tápellátó kábel),
 • a nem a HOMASITA.HU által jóváhagyott személy beavatkozása következtében bekövetkezett károkra,
 • a külső okok (például baleset, ütődés, villámcsapás, áramingadozás) következtében bekövetkezett károkra.
 
Mindezen esetekben, a Homasita Kft nem vállalja a felelősséget amennyiben a gyártó elutasítja a garanciális szervizelést. Amennyiben a szervizelés elutasításra kerül, a gyártó egy javítási árajánlatot állít ki. Amennyiben nem fogadja el ezt az árajánlatot, az erre vonatkozó adminisztrációs költségeket a gyártó felé meg kell térítenie.
 
A gyártó a jótállás keretében előírhatja, hogy a terméket a Vevőnek a gyártó által meghatározott szakszervizben kell javíttatnia. Ilyen esetben a jótállási igény bejelentése a gyártó által megjelölt szervizek valamelyikében történhet.
 
Kérjük mindig figyelmesen olvassa el a gyártó jótállásra vonatkozó feltételeit.
 
 
 
Felelősség korlátozása: A Homasita Kft. nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:
 • Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja a Vevőt, hogy csatlakozzon a Homasita Kft. weboldalára, ott megrendelést adjon le. 
 • Vevő számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.
 
Kérjük, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekezzen az online terjedő vírusok és úgynevezett férgek ellen.
 
A Homasita Kft. a gondatlanságból eredő szerződésszegés következményeként felelősségét a szolgáltatás tárgyában és a jogosult vagyonában keletkezett közvetlen károkra korlátozza.
 
A Homasita Kft. nem vállal továbbá felelősséget a Honlapon árult termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért.
 
 
 
 
A HOMASITA.HU üzemeltetői az összes Vevői véleményt figyelemmel követi. Amennyiben egy megjegyzés sérti a jogi vagy etikai előírásokat (reklám, inzultáció, rágalmazás, nem odaillő megjegyzés, stb) a HOMASITA.HU visszautasíthatja, vagy megváltoztathatja az adott megjegyzést.
 
 
 
 

A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon: http://www.homasita.hu/adatvedelmi_tajekoztato

 
 
 
A HOMASITA.HU honlapjának egész tartalma (illusztrációk, szövegek, megnevezések, márkák, képek, videók, cikkek, hírek) a HOMASITA.HU és szerződésben lévő üzleti partnerei tulajdonát képezi. A honlap tartalmának bármilyen módszerrel és bármilyen adathordozón történő részleges vagy teljes reprodukciója kizárólag a HOMASITA.HU előzetes és határozott engedélyezésével történhet.
A szolgáltatásaink által kínált összes információ, szövegek tartalma, dokumentációk, cikkek, hírek és szoftverek az szellemi tulajdonra és a szerzői jogvédelemre vonatkozó magyar és nemzetközi törvények által védettek. A honlap tartalmának harmadik személy által történő, engedély nélküli felhasználása  a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglalt jogkövetkezményekkel jár.
 
A HOMASITA.HU nem engedélyezi a honlapja azon tartalmának lemásolását, köztéri reklámhordozókra nyomtatását, vagy terjesztését, amelynek Ön nem rendelkezik a szellemi/szerzői tulajdonjogával. 
A HOMASITA.HU nem vállalja a felelősséget abban az esetben, ha egy harmadik személynek kiadott joggal egy illetéktelen felhasználó visszaél.
 
 
 
A Homasita Kft. jogosult a Vevő részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a Vevő megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Homasita Kft. nem köteles ellenőrizni, hogy a Vevő által a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.
 
A Vevő önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Homasita Kft. a visszavonást követően a Vevő részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a Vevő adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül. 
 
Megrendelésével kapcsolatos bármilyen kérdésével, észrevételével kérjük forduljon a Homasita Kft. székhelyén működő ügyfélszolgálat munkatársaihoz a webshop@homasita.hu e-mail címen, illetve a 06-23/332-524-es telefonszámon (munkanapokon 10 és 19 óra között), illetve a honlapon jelzett időpontban).
 
Fogyasztói panaszügyintézés írásban ill. telefonon történik az ügyfélszolgálaton keresztül, a info@homasita.hu címen, illetve a 06-1/206-02-23-as telefonszámon.
 
A Homasita Kft.-vel szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Homasita Kft. székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10.
 
A Homasita Kft. tájékoztatja a Vevőket, hogy nincs olyan magatartási kódex (olyan piaci önszabályozás keretében létrehozott megállapodás vagy szabályegyüttes) amely a Homasita Kft. számára a kereskedelmi gyakorlat vagy tevékenységi ágazat vonatkozásában követendő kötelező magatartási szabályokat határozna meg. 
 
Hatályos: 2014. Július hónap 3. napjától visszavonásig és/vagy módosításáig. Rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni, korábbi szerződésekre a hatályba lépést megelőző általános szerződési feltételek rendelkezései az irányadóak.