Cégtörténet

A Homasita Kft. egy teljes egészében magyar tulajdonban lévő vállalkozás. 1990-ben egy kis budai üzlethelyiségben indult 2 fővel és kevés raktárkészlettel. Mára Magyarország vezető autófelszereléssel és autóápolással foglalkozó importőr cégévé váltunk, mintegy 60 főt foglalkoztatunk, közel 3200 négyzetteres alapterületű központi nagykereskedelmi raktárunkban, illetve a budai ; törökbálinti és pesti kiskereskedelmi áruházainkban. A több mint 10 ezer féle árucikkünket 12 ország, mintegy 200 gyártójától vásároljuk.

Jelenleg beszállítóink döntő többsége az Európai Unió tagállamaiból és távolkeletről kerül ki. Fokozatosan bővülő termékválasztékunkba a piaci igényeknek megfelelően bekerültek hazai gyártású cikkek és más kelet-európai ( lengyel, cseh, szlovén ) gyártókkal is virágzó kapcsolatot építettünk ki.

Vevőink induláskor főleg a hazai piacon megjelenő olajtársaságok kiépülő kúthálózataiból kerültek ki, mára kereskedők, felhasználók, márkaszervizek, autószalonok, jelentős gépjármű flottát üzemeltető intézmények is a vásárlóink közé tartoznak. A 90-es évek közepétől egyre nagyobb arányban értékesítünk a hazánkban is megjelenő üzletláncoknak (Cora, Auchan, Tesco, Praktiker, Obi). Tevékenységünk kiegészítő eleme a szomszédos országokba (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia) való exportálás.

Kosár tartalma